Хванаха двама младежи, откраднали портмоне
Хванаха двама младежи, откраднали портмоне / netinfo

Двама младежи са заловени от полицията, след като са откраднали портмоне със сумата от 140 лв., информират от ОД на МВР-Шумен. 40-годишна жена, работеща в магазин на ул. „Средна гора" в Шумен подала сигнал за кражбата, станала в следобедните часове вчера. Тя обяснила, че около 15:00 ч. в магазина влезли двама младежи, като единият от тях искал информация за различни видове стоки, които се намират на срещуположни страни в обекта. След около час тя забелязала липсата на портмонето и се усъмнила, че докато показвала на по-големият от тях различните артикули, които се предлагат в магазина, по-малкият от тях е извършил кражбата.

Пред полицейските служители жената дала добро описание на извършителите и на облеклото,  с което са били облечени. Служителите на реда извършили проверка на лица отговарящи на описанието и познати на полицията с извършването на подобни кражби. Около 17:00 часа в района на парк "Кьошковете" са установени 20-годишният М.И. и 15-годишен младеж.

Установено е, че по-малкият от тях е извършил кражбата на портмонето от магазина. Иззета е сумата от 39 лева. Двамата обяснили пред полицейските служители, че друга част от парите похарчили за почерпка с приятели като посетили заведение в близост до МБАЛ Шумен. Двамата са задържани за срок от 24 часа.