Ефективното преподаване на езици -международна среща в Търговище
Ефективното преподаване на езици -международна среща в Търговище / netinfo
Днес започна тридневна среща по проект “Ефективно обучение и преподаване на чужди езици” на Фондация “Английски клуб” в Търговище. Участват представители от над 10 европейски училища и институции.

Целта е да се представят и да се използват иновативни методи на учене и преподаване, посредством които изоставащите страни могат да използват постиженията на тези с по-високи и по-равномерно разпределени нива на представяне. Отправната точка на проекта е чуждоезиковото обучение, но се предвижда резултатите да бъдат обобщени и приложени и в други учебни предмети.

Предвижда се проектът и неговата платформа да улеснят обмяната на опит на територията на цяла Европа по отношение на иновативната методология и дидактика на чуждоезиковото преподаване и учене. Крайната цел е резултатите от направените проучвания да влязат в националните учебни програми на европейските страни. Това ще улесни и насърчи въвеждането на по-ефикасно, с намален стрес, подпомогнато от информационните и комуникационни технологии и автономно чуждоезиково обучение, смятат организаторите.