Първо основно училище  откриване
Първо основно училище откриване / Борислав Курдов
Министрите на образованието и науката Красимир Вълчев и на здравеопазването Кирил Ананиев присъстваха днес на официалното откриване на обновеното
Първо основно училище „Христо Ботев” в Търговище. В едно от най-големите училища на града се обучават малко над 600 ученици до седми клас.

„Вярвам, че тази обновена града ще повлияе върху мотивацията на учителите, а и децата ще бъдат допълнително мотивирани, така че обновената база да предизвика техния интерес за участие в училищния живот” – пожела в словото си министър Красимир Вълчев. Според него, обновяването на едно училище е една изключително градивна дейност в образованието - сферата, в която всеки ден се случват градивни неща.

Първо основно училище „Христо Ботев” в Търговище е изцяло обновено и модернизирано по проект „Обновяване и модернизиране на общинската образователна инфраструктура” по ОП „Региони в растеж”. В изпълнените строително-монтажни работи са вложени 2 762 663,89 лв. без ДДС,  в т.ч. и съфинансиране от бюджета на Община Търговище за 98 602,85 лв. без ДДС.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари