Драстично се увеличава броят на пияните шофьори в Шуменско
Драстично се увеличава броят на пияните шофьори в Шуменско / netinfo
6 души са загинали при катастрофи в Шуменско от началото на тази година до края на месец март, съобщи началникът на ПП КАТ - Шумен гл. инспектор Иван Радев. 25 човека са пострадали при пътни инциденти, общият брой на катастрофите е 306. За същия период на миналата година, при ПТП-та не е загинал нито един човек, тогава броят на регистрираните пътни произшествия е бил общо 330.

Основна причина за катастрофите в областта е движение с несъобразена скорост. От 1 януари тази година служителите на реда в Шуменско са констатирали 679 пътни нарушения, съставени са 175 акта и 504 фиша.

Драстично е завишен броят на случаите, при които водачите на МПС шофират след употреба на алкохол. За първото тримесечие на 2007 година са засечени 54 шофьори, които са управлявали превозно средство с над 1, 2 промила алкохол в кръвта. За същия период на миналата година броят им е бил 18. Заловените пияни шофьори в Шуменско, за изминалото тримесечние, са общо 118.

Главен инспектор Радев допълни, че през месец април, в събота срещу неделя, ще бъдат провеждани масови специализирани акции, на територията на четирите РПУ-та в Шуменско. Шофьорите ще бъдат проверявани най-вече дали са правоспособни и дали са употребявали алкохол. Акциите са разпоредени със заповед на Главна дирекция "Полиция".

Подробности по темата чуйте от репортажа в прикачения файл.