БСП-Шумен призовава за единомислие и единодействие в партията
БСП-Шумен призовава за единомислие и единодействие в партията / DarikNews.bg, архив

Председателите на основни партийни организации на БСП в община Шумен са приели декларация, в която се посочва, че „сега повече от всякога е необходимо единомислие, единодействие сред членовете и ръководството на БСП". Документът беше изпратен до медиите от местната централа на червените.

„Съобщенията в медиите за оттеглянето на Ивайло Калфин, като ръководител на групата на българските социалисти в Европарламента и евентуалното оглавяване на алтернативна кандидатска листа за изборите за Европарламент предизвиква тревога сред членовете и симпатизантите на БСП. През годините под ръководството и с подкрепата на БСП израстнаха много кадри. Те са силни и авторитетни, защото имат пълната подкрепа на партията", се казва още в декларацията.

В нея основните партийни организации на БСП в община Шумен изразяват убеждение, че в сложната политическа обстановка ръководството на БСП следи развитието на този процес и ще вземе решение, което ще сплоти още повече редиците на партията.

Според червените в Шумен предстоящите евроизбори ще дадат индикация кои политически сили печелят доверие и кои губят. „Нашата обща кауза е спечелването на най-много депутатски мандати в Европейския парламент на предстоящите избори. Можем да постигнем тази цел само като сме единни, като застанем зад достойните кандидатури в листата ни за избор на евродепутати, като бъдем силни в единомислието и подкрепата си", се каза още в декларацията.