Арестуваха трима шуменци, отглеждали канабис в Салманово
Арестуваха трима шуменци, отглеждали канабис в Салманово / netinfo

90 саксии с канабис, отглеждани в добре оборудвано помещение на къща в с. Салманово са открити от полицията, информират от ОД на МВР-Шумен. Задържани са и трима шуменци. Двама от тях, на 24 и 25 години са арестувани в имота, третият, който е на 26 години им е предоставил къщата, в която преди години живеели починалите му баба и дядо.

Помещението в приземния етаж, в което е намерен канабиса е било изолирано и оборудвано с техника за отопление, вентилация и осветление. Всички саксии с растенията са иззети, при полеви наркотест те реагирали като канабис. Претърсен е и лек автомобил "Рено", с шуменска регистрация, ползван от 25-годшиния мъж, от возилото са иззети две пакетчета с канабис и оборудване за помещението за отглеждане на растенията.

Арестуваха трима шуменци отглеждали канабис в Салманово
netinfo

Тримата шуменци са задържани за 24 часа, привлечени са като обвиняеми за отглеждане на канабис. За такова престъпление се предвижда наказание  лишаване от свобода от две до пет години и глоба от пет хиляди до десет хиляди лева. Наложени са им мерки за неотклонение "парична гаранция". Работата по образуваното досъдебно производство продължава.