Агов: Президентът и правителството са еднакво отговорни за спирането на европарите
Агов: Президентът и правителството са еднакво отговорни за спирането на европарите / netinfo
Надяваме се корупцията на най-високите етажи във властта, която опозори България пред европейските ни партньори, да заговори върху съвестта на народните представители и да има достатъчно силен вот, за да се гласува недоверие на правителството. Това каза днес в Шумен народният представител от ДСБ Асен Агов. Крайно време е това правителство да си отиде, то провали европейското членство на България, подчерта той.

Смятаме, че дясноцентристката опозиция трябва незабавно да започне подготовката на своя управленска алтернатива. Тя трябва да има няколко опорни точки: първата е възстановяването на пълноценното членство на страната ни в ЕС. Второ – цялостна реформа на съдебната система и преди всичко изваждане на прокуратурата и следствието от съдебната власт. Трябва също да се вземат незабавни мерки за ограничаване на инфлацията и четвърто – да се създаде цялостна система за сигурност на гражданите.

Според ДСБ, ако трябва да има национален политически бойкот срещу корупционното правителство, той трябва да обхване всички кметове и общински съветници, избрани с листата на опозицията. Общото недоволство срещу корупцията трябва да се изрази с оттеглянето им от постовете, които заемат, ако правителството не получи вота на недоверие, който предстои, каза още Агов.

Оценяваме поведението на президента и правителството като заплаха за националната сигурност, загубата на 610 млн. евро означава тежък удар върху благосъстоянието на българския народ, обясни той. Според него, ако те бъдат компенсирани с пари от бюджетния излишък, това означава двойно по-тежък удар. Смятаме, че президентът трябва да си отиде заедно с това правителството, тe са еднакво отговорни за спирането на парите от еврофондовете, допълни още Агов.

Подробностите по темата са в репортажа /в прикачения файл/.