36-годишен шуменец арестуван - предизвикал катастрофа, наплюл и ударил полицаи
36-годишен шуменец арестуван - предизвикал катастрофа, наплюл и ударил полицаи / netinfo

36-годишен мъж от Шумен предизвикал верижнa катастрофа, наплюл и ударил полицаи при отработване на произшествието, и оказал съпротива при задържането му. Това съобщават от полицията в града. Около 00:20 часа на 18 април е получен сигнал за възникнал пътен инцидент на ул."Осми март", като на място е изпратен патрулен екип.

Установено било, че водач на лек автомобил „БМВ Х5" с шуменска регистрация блъснал четири автомобила, които били паркирани на улицата. При извършената проверка 36-годишният мъж от Шумен, с инициали С.М. отказал да бъде тестван с дрегер и да даде кръвна проба за химичен анализ. Отправил обиди и псувни към полицейския екип, избутал единия от пътните полицаи. Оказал съпротива при задържане, наплюл и ритнал други полицаи.

Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление за хулиганство със съпротива и нанасяне на удар на полицейски служител. Започнато е досъдебно производство. Съставен му е акт за пътно- транспортното произшествие, за което е образувано бързо производство.