Завод за поцинковане на метали ще заработи в Русе до края на годината
Завод за поцинковане на метали ще заработи в Русе до края на годината / netinfo

„Балканцинк" АД е започнала изграждането на завода за горещо поцинковане  на метални изделия. Това стана ясно след проведена среща на кмета Пламен Стоилов и зам.-кмета по „Икономика, ивестиции и собственост" Даниела Шилкова с изпълнителния директор на фирмата Георги Павлов.

През месец февруари 2012 г. фирма „Балканцинк" АД закупи общински терен с обща площ 8 300 кв.м. с инвестиционното намерение да изгради завод . Съгласно подписания договор, до 18 месеца след влизането му в сила, инвеститорът следва да започне строителството на обекта.

Павлов сподели, че строителството е започнало и скоро предстои да бъде завършена фазата груб строеж. Амбициите на фирмата са строителните дейности да приключат през месец август тази година и заводът да заработи в най-кратки срокове. Предвижда се да бъдат разкрити около 40 нови работни места, с тенденция те да се увеличават.
На срещата беше оповестена и новината, че фирма „Балканцинк" АД предстои да отвори и магазин за строителни материали в града. В него ще бъдат разкрити 10 нови работни места.

По този начин фирмата затвърждава позициите си на русенския пазар и е един надежден партньор на Общината в сферата на инвестициите.

Кметът Стоилов пожела успех през Новата година във всички начинания на фирмата и заяви своята ангажираност за осигуряване на благоприятна за български и чуждестранни инвеститори бизнес среда в града.