Театри от 5 държави ще участват в Дунав театър фест
Театри от 5 държави ще участват в Дунав театър фест / netinfo
Театри от Германия, Ирландия, Македония, Сърбия и Румъния ще участват в четвъртия Международен „Дунав театър фест”, който ще се проведе от 30 октомври до 8 ноември. Очакваме постановки и от софийски театри. Театрална работилница „Сфумато” ще представи на 2 ноември „Мъртвешки танц” от Аугуст Стриндберг, постановка Маргарита Младенова.

На 3-ти ще видим театър „Квартет” от Скопие, с „Електроенцефалограма” - авторски спектакъл на Георги Йолевски. На 4-ти ще се представи театър „Тол Тейлс” от Ирландия с „Врява” от Диърдре Кинахан. Театралите от Оснабрюк-Германия, ще играят на 4-ти „Балада за убиеца на елхата” от Ребека Крихелдорф. На 5-ти ноември очаквайте театър „Нотара” от Букурещ със „Скандал в операта” от Кен Лудвиг.

Театър 199 ще представи два спектакъла - „Коко”/COCO CHANEL/ от Саня Домазет и „Стимулатор за чифтосване” от Джоузеф Скримшоу, постановка Пламен Панев. На 6-ти сръбският театър „Нова балканска вълна” ще видим със „Самодивско хоро” на Весна Станкович. Богдан Петканин отново ще режисира постановка в Русе-това е „Ромео и Жулиета” от Шекспир. В програмата са включени и заглавия от афиша на русенския театър.

Билети и справки на касата на театъра –пл. “Свобода” 4 Тел. 830 168 и на www.bgbileti.com www.theatre.ruse.bg