СДС избира нов лидер, русенецът Румен Христов се бори за мястото
СДС избира нов лидер, русенецът Румен Христов се бори за мястото / netinfo

Членовете на СДСгласуват за нов лидер на вътрешнопартийни избори, коитосе провеждат в 217 общини в страната. 9300 са членовете на СДС в страната, които имат право на глас. В новия партиен устав е записано, че председателят се избира от всичките членове, а не както досега от Националната конференция.

Шестима са претендентите за поста – депутатите Мартин Димитров и Иван Сотиров, Румен Христов, който беше главен секретар на експрезидента Петър Стоянов, кметът на Кюстендил Петър Паунов, членът на НИС на СДС Александър Йорданов и председателят на клуб "Сенатор" Цоньо Ботев.

„Ще се боря за всеки десен глас. Диалогичността ще е стил на работата ми, както вътре в партията, така и с десните сили, които идейно са близки до СДС”. Това заяви Румен Христов при откриването на кампанията си. "Трябва да намерим сили за единна листа на автентичната десница с водещата роля на СДС, каза още Румен Христов. По думите му една от основните задачи, половин година преди парламентарните избори, е да се върне доверието на хората, заливали улиците и площадите, подкрепяйки синята партия. „СДС е носителят на реформаторските идеи”, посочи кандидатът. Той каза още, че се бори за лидерското място, защото не е видял своя кандидат сред опонентите си и след като Пламен Юруков е заявил, че няма да се кандидатира отнова за поста.