Русенски ученик влиза без изпит в Аграрния университет в Пловдив
Русенски ученик влиза без изпит в Аграрния университет в Пловдив / снимка: ПГСС “Ангел Кънчев”

Георги Веселинов от 12 клас на ПГСС “Ангел Кънчев” Русе спечели правото да стане студент в Аграрния университет в Пловдив без приемен изпит. Той се класира на трето място в регионалното състезание „Млад фермер”, проведено в Попово в края на седмицата.

Индивидуалната награда е в дисциплината „Разпознаване на фуражи и доене на крава”. Георги е възпитаник на преподавателката Пенка Канова. Председателят на журито проф. Димитър Греков, ректор на Аграрния университет в Пловдив, определи носителя на наградата.

Отбори от 23 професионални училища участваха в регионалното състезание в Попово. Учениците демонстрираха знания и умения в три раздела: животновъдство, растениевъдство и механизация на селското стопанство.

Образователното министерство и регионалният инспекторат в Търговище са организатори на регионалната надпревара в Попово. Партнира Аграрният университет в Пловдив.

Победителите от регионалните състезания ще участват в края на април в национално състезание за млади фермери в Русе. Домакин ще бъде Професионалната гимназия по селско стопанство „Ангел Кънчев” в Образцов чифлик.