Русенски ученици посетиха Измит
Русенски ученици посетиха Измит / netinfo

От петата работна среща по проект на програма „Коменски“ се завърнаха ученици на Английска гимназия «Гео Милев».  По проект «Европейски комуникации», включващ училища от България, Италия, Словакия, Турция, Финландия и Франция, се работи от края на 2011 година, а на тази среща училището беше представено от Вероника Караджова, Татяна Балчева и Мирослав Витанов от 12Б клас, придружени от преподавателите Адриана Митова, Илиана Христова и Силвия Драганова.

В град Измит ученици и преподаватели заедно обсъждаха спецификата на междукултурното общуване, посетиха център за взаимопомощ на глухонеми хора, където научиха специфични знаци и жестове, обсъдиха напредъка на проекта и  работата по финалния продукт. Дейностите и на тази среща бяха свързани с развиването на умения за общуване чрез различни игри, които се основаваха на отборната работа и успешната комуникация. Учениците работиха заедно по мултимедийни продукти и изпълняваха «мисии», свързани с търсенето на информация, общуването с непознати и откриването на специфични за чуждата култура места и символи.

Всички гости имаха възможност да се запознаят с богатата история на града и страната, както и с пъстротата на културата на границата между Европа и Азия.
Английска гимназия «Гео Милев» ще бъде домакин на последната работна среща по проекта през пролетта.