Румен Януаров направи дарение на Училището по изкуствата
Румен Януаров направи дарение на Училището по изкуствата / netinfo

Кандидатът за кмет на Русе от Коалиция "Обединение за Русе + НДСВ" Румен Януаров направи откупка на 4 бройки от новоизлязлата книга на столичната писателка Елена Алекова "Сеячът на безсмъртие" за големия български белетрист Николай Хайтов. Книгите ще бъдат предоставени като дарение за Регионална библиотека "Любен Каравелов" и русенски читалища. Томът на Елена Алекова е с подзаглавие "Думи за Николай Хайтов" и беше представен премиерно в аулата на Софийския университет "Св.Климент Охридски" на 10 октомври. През ноември предстои русенска презентация на книгата.

На 12 октомври Румен Януаров направи дарение от 100 лева на Националното училище по изкуствата "Проф.Веселин Стоянов" за провеждането на международния конкурс "Франц Шуберт", който ще се състои от 19 до 24 ноември в Русе.

Кандидатът за кмет на Русе от Коалиция "Обединение за Русе + НДСВ" Румен Януаров проведе среща с председателя на сдружение "Свят за всички" Радка Атанасова. Двамата обсъдиха проблемите, които срещат неправителствените организации, които работят с грижа за хората с увреждания. Януаров с изненада установи, че голяма част от ангажиментите, поети от общинските съветници в Русе през мандат 2007-2011 и заявени от тях пред хората с увреждания и НПО в тази сфера, не са изпълнени, в частност конкретните обещания и намерения за осигуряване на достъпна среда.