Регионален печат във вторник
Регионален печат във вторник / netinfo

„Над 50 са вече жервтите на неизвестен отровител”. Това ни съобщава от първата си страница вестник „Утро”. Русенската районна прокураура е разпоредила щателна проверка заради отровените кучета в града. Има образувана преписка, чиято цел е да установи има ли извършено престъпление и от кого. На крак са вдигнати и експертите от РИОКОЗ и РИОСВ. Целта на всички е не само да се заловят извършителите на нечовешката разпра с животните пише вестника, но и да се направи всичко възможно, за да не се стигне дотам, че покрай четириногите да пострада и някое дете.

„Само година и половина условно за 41 книжки менте” четем още на първа на русенския всекидневник. На година и половина условно с 3-годишен изпитателен срок се споразумя с прокуратурата Красимира М.-бивша вече служителка на КАТ, която е обвинена в злоупотреба със служебно положение. Според прокуратурата в периода от юли 2007 до май 2008 година тя е въвела данните на 41 лица като издържали изпитите за придобиване на правоспособност за водачи на автомобили и така спомогнала те да се сдобият с шофьорски книжки, на които са нямали право.

Нещо любопитно и от вътрешните страници. „В Корабната пак напрежение заради забавените заплати”. Работниците там са изнервени заради многократните обещания за парични преводи, които все се бавят. Те вече знаят какво е икономическа криза, защото още чакат половината от януарската си заплата. Председателят на КНСБ Христо Йорданов обяснява, че има обещанието на ръководството, че днес заплатите ще бъдат преведени. Според синдикалиста трябва да бъдат платени накуп остатъкът от януарските и целите февруарски заплати.

Партиите не се разбраха за шеф на РИК. Това е водещото заглавие на вестник “Бряг”. Областният управител ще реши кой ще оглави районната комисия за евроизборите, след като опозиционните политически сили и представителите на тройната коалиция се счепкаха по време на консултациите

Служителка призна за фалшифицирани изпитни протоколи на КАТ. Жената отговаря пред съда за 41 издадени шофьорски книжки срещу подкуп. Условна присъда може да получи русенската К.И. за това, че е въвеждала в изпитните протоколи данни на лица, които не са издържали пред КАТ изпитите си за шофьори.

Лъвът отново остана без верига. Емблематичният за Русе Паметник на свободата на знаменития италиански скулптор Арнолдо Цоки  на централния площад „Свобода“ отново осъмна осакатен. Вандалският акт се е случил, въпреки предупрежданието, че районът е поставен под видеонаблюдение, за което повечето съграждани твърдят, че е фиктивно.

Тайни клиенти ще бдят за качеството на административните услуги за граждани. Изграждат информационна система за Северен централен район по проект на русенската областна управа.

Живо агне и прасенце разиграват в томбола на Великденското хоро. Берковската духова музика ще бъде специален гост на Великденското хоро, което ще се състои по традиция в неделя.