Полицията търси свидетели на катастрофата на Липник
Полицията търси свидетели на катастрофата на Липник / netinfo

Полицията търси свидетели на пътния инцидент на булевард "Липник" тази сутрин. 18-годишно момче блъсна с БМВ четирима души на автобусна спирка. Три жени и един мъж са откарани в русенската болница след инцидента.

Катастрофата е станала тази сутрин в 07,20 часа. БМВ с русенска регистрация, при завой с несъобразена скорост преминава през района на автобусна спирка, където блъска четирима пешеходци на тротоара. Накрая автомобилът се удря в ограда на новостроящата се сграда.

Пострадалите  три жени и мъж са настанени в русенската болница. С опасност за живота е 41-годишна жена. Тя е с фрактура на череп, тазови кости и контузия на бял дроб. Друга 60-годишна русенка е с травма в коремната област. Предстои да и бъде направена операция. Третата пострадала жена е на 37 години. Тя в със счупена ръка и контузна рана на крака. Раненият мъж е 61-годишен, той е с комоцио.

Лекият автомобил е управлявал 18-годишен русенец с инициали Г.И. Извършената му проба за алкохол е отрицателна. Няма информация той да е пострадал при катастрофата. Според очевидци е бил само силно изплашен. Момчето е ученик, има шофьорска книжка от 6 месеца. По информация на Дарик, шофьорът бързал за училище.

Причините за инцидента се изясняват, води се досъдебно производство. Очевидци на катастрофата може да се обадят в полицията на телефон 166 или 882 814.