Общината получи одобрение на четири проекта
Общината получи одобрение на четири проекта / netinfo

Два от проектите са по приоритетна ос 1 на оперативна програма „Околна среда”, един по приоритетна ос 2 на същата програма и един проект по приоритетна ос 1 на оперативна програма „Административен капацитет”.

Първият проект: „Подготовка на инвестиционен проект за изграждане на канализация и реконструкция на водоснабдителна мрежа в с.Тетово”. По него се предвижда реконструкция на съществуващата водоснабдителна мрежа и изграждане на канализационна мрежа, както и пречиствателна станция за отпадъчни води. Стойността на проекта е 801 181 лв.

Проектът „Изграждане на канализационна мрежа на територията на град Мартен” предвижда извършването на дейности, които да спомогнат за разработването на инфраструктурно инвестиционно предложение, с което впоследствие да се кандидатства за финансиране по приоритетна ос 1 на Оперативна програма „Околна среда” 2007-2013 г. Стойността е 656 400 лв.

Реализацията на Проекта „Подготовка на технически проект за закриване и рекултивация на съществуващо общинско депо за битови отпадъци на територията на община Русе" ще доведе до постигане на една от стратегическите цели на ОП “Околна среда 2007-2013”, а именно “подобряване управлението на отпадъците и защита на почвите”. Съществуващото депо ще бъде приведено в съответствие с националното законодателство в областта на опазването на околната среда. Стойността на проекта е 1053858,40 лв.

Проектът „Повишаване на капацитета на администрацията в Община Русе за ефективно сътрудничество с бизнеса при осъществяване на местното икономическо развитие” цели създаване на атрактивна бизнес среда и устойчиво икономическо развитие в Общината, чрез насърчаване и обединяване усилията на частния сектор за реализиране на общинските политики във всички сфери на социално-икономическия живот. Стойността на проекта е 511 784,92 лв.