Културен афиш-предстоящо
Културен афиш-предстоящо / netinfo
Спектакълът “Приказка за ОХ” ще представи Кукленият театър тази неделя-25-ти март.

На 26-ти на русенска сцена ще гостува "Кълбовидна мълния" от Иван Радоев с участието на Александър Дойнов.

Два спектакъла, осъществени на сцената на известния столичен театър Театрална работилница “Сфумато” ще гостуват в Русе. Това са “Всеки човек “- авторски спектакъл на Ида Даниел на 2 април от 19ч. в Камерната зала на театъра и “За жената отсреща” – моноспектакъл на Ирина Дочева на 3 април от 19ч. в същата зала. Билети за постановките вече се продават на касата на театъра. И двете представления са дело на съвсем млади творци, които предлагат нови, алтернативни и креативни форми за театъра.

Първата постановка “Всеки човек” е дебютен спектакъл на Ида Даниел-внучка на големия български режисьор Леон Даниел, които е родом от Русе и оттук започва творческият му път през 50-те години. Спектакълът е осъществил екип от млади творци -режисьор и автор на текста-Ида Даниел; художник-Виктор Георгиев; играят младите артисти Ирина Дочева, Ивайло Димитров, Ася Петрова, Филип Аврамов, Васил Ряхов и Мария Стоева.

Автор на текста на моноспектакъла на Ирина Дочева “За жената отсреща” е Ани Васева, а сценографията на Тони Кондев и Рада Петрова.

Още една гостуваща постановка ще видим през април на голямата сцена на Доходното здание - “Далечната сянка на далечните дни” от Недялко Йорданов. Ще участват Павел Попандов, Ивана Джеджева и Недялко Йорданов. Спектакълът ще се играе на 17-ти април от 19 часа, билети ще се продават на касата на театъра от 10-ти април.