„Коалиция за България” получи подкрепа от румънските социалисти
„Коалиция за България” получи подкрепа от румънските социалисти / netinfo

Министър-председателят на Румъния и председател на румънската социалдемократическа партия Виктор Понта подкрепи „Коалиция За България” за предстоящия вот. „Тук съм, за да пожелая успех на БСП на изборите. В лицето на Сергей Станишев имам приятел, който ми помогна в труден момент и затова искам да видя него, Пламен, партията как печелят изборите”, каза пред събралите се пред Операта в Русе хиляди русенци.  Той допълни, че не иска България и Румъния да са последни в различни класации на Европейския съюз, тъй като двете страни могат да се справят по-добре.

„След като Берлускони и Бъсеску загубиха абсолютната власт, която притежаваха, наред е колегата им Бойко Борисов”, каза пред русенци водачът на листата на „Коалиция за България” в 19 многомандатен избирателен район  Янаки Стоилов. Той допълни, че целта е нови работни места и доходи, развитие на малкия и средния бизнес, подкрепа за селското стопанство, здравеопазване и бъдеще за младите хора в България.

„От ляво съм, защото отляво е сърцето”, заяви неповторимата Нешка Робева пред съгражданите си. „Никога не съм участвал в кампания с толкова силно усещане за кауза и отговорност”, каза председателят на Националния съвет на БСП и ПЕС Сергей Станишев пред русенци. Той допълни, че солидарността е естественото състояние на социалистите, тя трябва да е водеща и в отношенията между българския и румънския народ.

След митинга бе представен спектакълът на Нешка Робева "Не се гаси туй, що не гасне".