Фондация „Бъдеще 2008” отново бе при българите в Румъния за 24 май
Фондация „Бъдеще 2008” отново бе при българите в Румъния за 24 май / снимка:Ивайло Ангелов

Представители на фондация „Бъдеще 2008”-Силистра посетиха отново българи в Румъния, съобщи председателят й Ивайло Ангелов. Този път повода беше 24 май. На 22 май в седалището на Демократичния съюз на българите в Румъния в Букурещ имаше тържество, посветено на светите братя Кирил и Методий. Преди да започне тържеството, от страна на фондацията бяха дарени книги на почетния председател на Демократичния съюз на българите в Румъния-Лука Велчов. Лекция, посветена на светите братя Кирил и Методий изнесе  проф.Григор Григоров -преподавател по български език в университета в Букурещ. На тържеството се представи и фолклорен състав от село Ценово, Русенско.

На следващия ден представители на фондацията посетиха и град Попещ-Леорден. На сънародниците ни те са дарили книги, дискове с българска музика, български знаменца и разнообразни туристически материали за България. Следващото място което са посетили е било село Пунтя де Греч, имали са срещи с председателя на българското дружество "Лазар " в село Алуниш -Тодор Арангел и представител на дружество "Заедно" на българите в град Търговище.

През последния ден от престоя си те са посетили изложба, организирана от българското посолство в Букурещ и посветена отново на Светите братя Кирил и Методий. Изложбата се състоя в музея на румънския селянин в Букурещ с участието на регионалната библиотека в град Русе. В писмо до медиите Ивайло Ангелов изразява огромна благодарност на всички хора, които в последните години са помагали на дейността на неправителствената организация по различни начини.