Финалистите от Мюзик Айдъл идват за Русенския карнавал
Финалистите от Мюзик Айдъл идват за Русенския карнавал / netinfo

Победителката в Мюзик Айдъл Магдалена Джанаварова и финалистите –Боян Стойков, Александър Тарабунов и Ели Раданова, пристигат в Русе на 20 юни за финала на Русенския карнавал. Тази година карнавалът ще продължи три дни, с мото „Спирала на веселието”.

Карнавална група ще направи турове в кварталите „Дружба” и „Чародейка” на 18 юни вечерта, за да кани участници за маскаради, дефилета и забавления в центъра през следващите два дни. На 19 юни вечерта е озаглавена „Ноктюрно”. Ще бъде роден Новият Цар на карнавала. Шествие, огнено шоу и концерт на хип-хоп групи, реге, блус и рок ще оживят площад „Свобода” и голямата сцена пред кръглия шадраван.

Голямата карнавална фиеста ще бъде на 20 юни, събота. Две шествия ще тръгнат по традиция от Вазата в Парка на младежта и от Историческия музей в 18.30 часа. Карнавалните армии ще се срещнат за символичен сблъсък на площада. Програма от дефиле, атракции и игри с публиката ще върви на три сцени. В края на програмата ще бъде изгорено чучелото на Карнавалния Цар, за да възкръсне отново през следващата година. Концертът на финалистите от Мюзик Айдъл започва в 21.30 часа в съботната вечер.

За участниците в Русенския карнавал са приготвени изненади, томбола с печалби и награди за маски и костюми. Цялото събитие се финансира по Програмата за развитие на туризма на Община Русе.