Двама задържани при опит за кражба на метален стълб
Двама задържани при опит за кражба на метален стълб / Дарик Русе, архив

Двама са задържани след рязане на метален стълб от далекопреносна мрежа за високо напрежение. Вчера сутринта около 08:30 часа, в РУП – Две могили, полицейски служител е сигнализирал за две лица с автомобил, които вероятно са извършили кражба в района на помпена станция. Полицаят обяснил на колегите си, че около 08:00 часа, пътувайки по главния път Варна – Русе е забелязал в нивата от лявата страна на пътя, в близост до помпена станция "Изравнител" да примигва светлина. Той спрял колата си и изчакал известно време, докато видял лекотоварен автомобил марка "Опел - Фронтера" с русенска регистрация, да излиза от района на помпената станция на главния път, отправяйки се в посока Русе.

Междувременно служителят е подал сигнал на колегите си по телефона, а той самият тръгнал след джипа, който след около 5 км. спрял вдясно и от него излезли две лица. Когато полицаят спрял до тях и се легитимирал двамата мъже побягнали през нивата в посока към "Образцов чифлик". На мястото са изпратени екипи от Второ РУП и РУП – Две могили. След оказано съдействие на служители от ГООР при Второ РУП-Русе, двете лица са задържани, като се установява, че това са Д.Д. /32 г./ и Г.Ф. /27 г./. Дежурна оперативна грепа е извършила оглед на повален метален стълб от далекопреносната мрежа "високо напрежение", намиращ се в близост до помпената станация, в землището на с. Щръклево, при което е установено, че чрез нагряване от стълба са срязани метални винкели.

Извършен е оглед и на лекотоварния автомобил «Опел», при който е установено, че багажникът му е пълен с метални винкели, рязани чрез нагряване и отговарящи по размер на винкелите на поваления стълб, имало е и газова бутилка с горелка. Лицата са отведени в районното управление "Полиция" в гр. Две могили. По случая е образувано досъдебно производство срещу двамата мъже. Работата по разследването продължава.