Доживотен затвор за русенец, убил сестра си
Доживотен затвор за русенец, убил сестра си / netinfo
Доживотен затвор присъди Русенският окръжен съд на Пламен Гинев за убийството за 38-годишната му сестра Румяна. 45-годишният русенец бе признат за виновен за причиняване на смърт по особено мъчителен начин. Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Великотърновския апелативен съд.

Осъденият Пламен Гинев не се е признал за виновен пред съда, научи Дарик. Заседанията по делото се провеждаха при закрити врати, заради използвани специални разузнавателни средства при разследването на престъплението. В началото на май делото бе отложено, заради молбата на адвоката на Пламен Гинев да бъде освободен от защитата му. Подсъдимият тогава нае нов защитник, заради тезата си че е невинен. По делото бяха изготвени няколко съдебни експертизи. Според аутопсията, Румяна Гинева е починала вследствие на тежка черепно-мозъчна травма.

Трупът на 38-годишната Румяна Гинева бе открит в сак във водите на река Дунав край тутраканското село Долно Ряхово. Безжизненото тяло намериха рибари, седмица след обявяването на русенката за общодържавно издирване. За изчезването й в полицията на 27 септември миналата година съобщава баща й, който живеел в един блок с дъщеря си. Ден след откриването на трупа, полицията задържа 45-годишния Пламен Гинев като основен заподозрян за извършеното убийство в блок "Гребенец" на квартал „Родина”.

Според близки до разследването, мотив за жестокото убийство може да е бил спор за имот.