Дежурен лекар от русенската болница отказа преглед на пациент
Дежурен лекар от русенската болница отказа преглед на пациент / Дарик радио Русе

Дежурен лекар от очното отделение към русенската болница отказа преглед на пациент със стружка в окото, научи Дарик радио. Повече от три часа пострадалият Атанас Димитров обикаля спешното отделение, центърът за неотложна помощ „Мобилмед" и очното отделение на болницата с молба да му бъде оказана спешна медицинска помощ.  

С болки и подуто око русенецът отива в спешното от там го изпращат в очното отделение. Сестрата му прави промивка, вижда чуждото тяло в окото, но отказва да повика дежурния лекар д-р Емил Миланов, който е и началник на отделението. Излизайки от болницата пострадалият тръгнал да търси помощ от частен очен кабинет, в събота обаче не успял да намери специалист.

Единственият работещ лекарски кабинет е този на „Мобилмед", от там му дават направление за очното отделение с обяснението, че чуждото тяло може да предизвика възпаление в окото и да се загуби зрението, освен това от болницата са длъжни да извикат дежурния лекар.

Пострадалият отива отново в очното отделение. Този път сестрата дава обяснението, че и да се обади на доктора той няма да се отзове, защото пациентът не е повикал бърза помощ. Допълнила обаче, че за стружка в окото линейка няма да отиде на адрес.