Депутатът Пламен Нунев откри завършения проект за облагородяване центъра на Бъзън
Депутатът Пламен Нунев откри завършения проект за облагородяване центъра на Бъзън / снимки:ГЕРБ Русе

Народният представител от ГЕРБ в 19-ти МИР - Русе Пламен Нунев откри вчера заедно с кмета на Община Русе Пламен Стоилов и кмета на кметство Бъзън Василена Борисова - Цанкова завършения проект за облагородяване на центъра на селото в рамките на общинската кампания „Малки населени места“.

“Всички оценяват промяната в живота на хората на село. Много важно един кмет, първо и преди всичко, да има бюджет, с който да работи и да го използва за реализация на проекти в интерес на местната общност. Направеното по един от тях виждате всички днес. В селото вече има и нови детски площадки. Макар и бавно, но нещата се случват. Важното е, че има воля за промяна и г-жа Цанкова се ползва с подкрепата на Община Русе в лицето на кмета Пламен Стоилов“, каза народният представител.

Депутатът Пламен Нунев откри завършения проект за облагородяване центъра на Бъзън
netinfo

Кампанията има за цел подобряване на жизнената среда на малките населени места/квартали на територията на Община Русе. 8000  лева бяха отделени от текушия бюджет на Община Русе за благоустрояване и обособяване на кът за отдих и спорт в терен находящ се в ПИ 1450, кв.22 по плана на село Бъзън. През тази година фондът за финансиране проекти на малки населени места е в размер на 160 000 лв.

Събитието се превърна в празник за селото, като продължи с провеждането на конкурс „Мини Мис и Мистър“ в три възрастови групи. По – късно се състоя концертът на българската Бони Тейлър и на известния шоумен Део в подкрепа на инициативния комитет „Децата на Бъзън“. По този начин бе продължена акцията за набиране на средства, за да може да откупи училището си. Преди години сградата бе продадена от Община Ветово малко преди присъединяването на Бъзън към Община Русе. Сега желанието на местната общност е зданието да се превърне в детски дневен център.