Депутат и евродепутат обясняват възможностите в земеделието за младите предприемачи
Депутат и евродепутат обясняват възможностите в земеделието за младите предприемачи / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Евродепутатът от АЛДЕ/ДПС Илхан Кючюк  и народният представител Ферихан Ахмедова ще открият Европейски информационен център в град Русе. Това ще стане на  голям информационен форум озаглавен „Възможности в земеделието за младите предприемачи“. Той започва от 11 часа. Очаква се на него да присъстват над  90 души от областите Русе, Добрич, Силистра, Шумен, Търговище и Разград.

Европейският център ще бъде информационен офис на евродепутата в град Русе. Той ще дава актуална информация за европейските институции, ще подпомага дейността му в България и ще участва в изготвянето на проекти на НПО или физически лица. Сред задачите му ще бъде и организирането на семинари и дискусии, кампании, както и другите дейности, свързани с нуждите на българските граждани от по-конкретна или специализирана информация в дадена област, част от европейския контекст.

Илхан Кючюк е член на Европейския парламент от групата на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) от май 2014 г. Член е на Комисията по външни работи (AFET) и заместващ член в Комисията по култура и образование (CULT). Участва и в Делегацията за връзки с държавите от Магреб и Съюза на арабския Магреб, както и в Делегацията за връзки със Съединените американски щати. През ноември 2014 г. бе избран за член на Комитета по човешки права на Либералния интернационал.