Деца от Слънце с награди от конкурси
Деца от Слънце с награди от конкурси / снимка:ОДЦКИ

Елица Камбурова, солистка от Детска вокална група „Слънце”, с ръководител Наталия Константинова при Общински детски център за култура и изкуство бе наградена със златен медал и диплом за отлично представяне в XI Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Звездици за Лора”. Той се провежда всяка година в Свищов в памет на трагично загиналите деца във водите на р. Лим.

Жури с председател Маргарита Хранова оценява над 100 деца в различни възрастови групи - всички изявени малки таланти. Елица изпя песента от репертоара на Емил Димитров ''Моя страна, моя България ", с което заслужи овациите на публиката и журито.

С трето място и бронзов медал беше удостоена и друга възпитаничка на Наталия Константинова - Кристина Баракова. Младата солистка взе участие в единадесето издание на Националния фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие”, което се проведе в гр. Панагюрище. Кристина се състезава с 40 деца от първа възрастова група и изпълни песните „Хубава си моя горо” и „Детство” на композитора Тончо Русев. Председател на журито бе Етиен Леви, който награди младата изпълнителка.