Дадоха на прокурор шефа на Спортни имоти
Дадоха на прокурор шефа на Спортни имоти / Областна администрация
Дадоха на прокурор шефът на Спортни имоти
61637
Дадоха на прокурор шефът на Спортни имоти
  • Дадоха на прокурор шефът на Спортни имоти

Ръководството на тенисклуб "Русе" е пуснало жалба до прокуратурата, в която настоява да се разследват действията на шефа на Общинското предприятие „Спортни имоти” Веселин Богданов. Според тях, той е издал документ с невярно съдържание, с който новорегистрираният клуб „Приста 2011” е получил лиценз от БФТ.

За да получи лиценз, един клуб трябва да притежава или да има договор за наем поне на два корта, на които да извършва целогодишна и целодневна дейност, обясни председателят на тенисклуб „Русе” Даниел Джумалийски. След като е подаден сигнал в тенисфедерацията че „Приста 2011” не разполага с кортове, Богданов е издал документ, че клубът разполага с два корта в района на спортен комплекс „Ялта”, които са му отдадени под наем от общината.

От тенисклуб Русе поясниха, че въпросните кортове са направени набързо върху футболна площадка, изградена по програма на УЕФА и бе открита от самия Борислав Михайлов, а средствата за изграждането и са усвоени по програма „Хеттрик” на УЕФА. Това според Джумалийски е терен, който е публична общинска собственост и вече е отдаден под наем от самия кмет Пламен Стоилов. Клубът разполагал и с още една ливада, където въобще не се играе тенис а се води като корт. 

Според Джумалийски, споразумението, което клуб „Приста 2011” е представило на федерацията за да получи лиценз, е документ с невярно съдържание защото няма подобни кортове, защото документът е без изходящ номер и защото Богданов няма право да се разпорежда с публична общинска собственост.

Според ръководството на тенисклуб Русе новопоявилият се клуб „Приста 2011” е създаден само за да се заграби базата в Младежкия парк.

Чуйте звуковия файл