Д-р Стоянов: Проверки се правят, но не съм бил дегизиран
Д-р Стоянов: Проверки се правят, но не съм бил дегизиран / снимка: Дарик радио - Русе, Галина Тодорова

Пълно преустройство престои в Спешното отделение на русенската болница, съобщи директорът на МБАЛ д-р Иван Стоянов. Целта е да се подобри обслужването на пациентите и условията за работа на лекарите. Промените са съпътствани и от внезапни проверки в отделението, потвърди болничният директор, но отрече да се е дегизирал като просяк, за да провери как работят колегите му.Подобни публикации са „оцветени“, заяви лекарят по повод тиражирани информации, че шефът на русенската болница се е престорил на бездомник и през нощта е посетил приемното отделение.

„Нито съм бил с перука, нито с просяшки дрехи“, лагонично каза д-р Стоянов и обясни, че персоналът в болницата, в която работи от 35 г., го познава добре. Все пак проверки са правени и те показали проблеми в организацията на работа, заради което предстоят промени. Болничният директор увери, че след анализ ще бъде извършено нужното преустройство, за да се подобри обслужването на пациентите.

Патоанатомът д-р Иван Стоянов стана директор на МБАЛ-Русе през месец март т.г. Той пое поста от предшественика си д-р Владин Петров. Преди да оглави русенската болница, Стоянов беше началник на отделението по патоанатомия.