Акценти от програмата на Мартенски музикални дни
Акценти от програмата на Мартенски музикални дни / netinfo
Поредният концерт от програмата на мартенски музикални дни е на Международния младежки оркестър с диригент сър Невил Маринър. Солист ще бъде Мария Принц-пиано. Ще звучат произведения на Росини, Бетовен и Менделсон. Началото е в 19 часа в Доходното здание.

Утре можете да видите на живо известното клавирно дуо Аглика Генова и Любен Димитров. Началото също е в 19 часа в Доходното здание. В неделя концерт ще изнесат Айлен Притчин-цигулка, Русия и Кейко Хатори, пиано, Япония. Започва в 11 часа в Пленарна зала.

На същия ден от 19 часа в Доходното здание смесеният хор “Проф. Васил Арнаудов” с диригент Драгомир Йосифов ще отбележи с концерт 75 години от рождението на Васил Арнаудов.

Изложба на румънския артист Александре Параскив, озаглавена “Творби за докосване” ще бъде открита от 17 ч в Русенската художествена галерия. Тя се организира в рамките на Мартенски музикални дни и се реализира в годината, обявена за година на междукултурния диалог от Европейската комисия по култура.

Александре Параскив живее и твори във Франция вече две десетилетия. Експозицията включва пластика и рисунки. Изложбата се осъществява със съдействието на музея на Долен Дунав в Кълъраш и ще бъде открита от директора на културния институт Мариян Нягу.