Ахмедова: Актуализацията на бюджета е узаконяване на похарчени пари
Ахмедова: Актуализацията на бюджета е узаконяване на похарчени пари / снимка: ДПС

Предлаганата актуализация на бюджета е узаконяване на погрешно похарчените пари, заяви русенският депутат и областен лидер на ДПС Ферихан Ахмедова. И допълни, че няма да я подкрепи в парламента. „Приходната част на бюджета се осъществява с действаща икономика”, мотивира се Ферихан Ахмедова.

Тя коментира още, че ДПС няма да подкрепи и актуализацията на бюджета на НЗОК. „Колкото и пари да се наливат е като бездънна яма, а от хората не се усеща по-качествено лечение. Въпросът е в реформата, която ще се направи в здравеопазването”, счита областният лидер на ДПС.

Ахмедова каза още, че очаква от здравния министър д-р Петър Москов да представи концепцията си и да събере мнение от всички гилдии в системата. „Бих го прозовала да не работи само по разходната част на бюджета на Здравната каса, а да се помисли за справедливото му попълване, защото хората стават все по-демотивирани да плащат здравни осигуровки”, коментира Ферихан Ахмедова. Според русенския депутат трябва да се търси баланс между интересите на лекари и пациенти.