2700 лева разпредели Бистра и Галина за русенски деца
2700 лева разпредели Бистра и Галина за русенски деца / netinfo
Две хиляди и седемстотин лева разпредели на поредното си 33-то заседание УС на Фондация „Бистра и Галина”.

Талантливите деца на Русе, подпомогнати по съответната програма са: Васил Иванов, Мартин Иванов, Денница Добрева и Сирма Величкова – пианисти от НУИ „Проф. В. Стоянов” за участията им в майсторски класове в рамките на Мартенски музикални дни и международен конкурс „Албер Русел” – София.

Средства за изготвяне на портфолио с цел кандидатстване за обучение в университе, получи Александрина Тозева – бивша възпитаничка на НУИ „Проф. В. Стоянов”, отдел изобразително изкуство, понастоящем ученичка в „ Waltman Forest College” , Лондон.

По програмата „Семейството на добрите хора” средства за заплащане на студентски такси получиха Деница Календжиева – студентка в Медицински университет София и Георги Игнатов- студент в РУ „ Ангел Кънчев”. Сума за закупуване на карти за транспорт, дрехи и обувки получиха Теодора и Венелин Иванови.

В Отворената си програма Фондация „Бистра и Галина” отдели средства за подпомагане на детска театрална трупа към „Сцена за европейска култура-Русе” под ръководството на актрисата Людмила Петрова. Трупата е в процес на подготовка на спектакъл, който ще бъде представен на Българо-френски Международен фестивал на изкуствата през септември.