/ iStock/Getty Images
Районното управление на полицията в Лозница се преобразува в полицейски участък. Той ще бъде структурно звено към Районното управление в Разград.

Това съобщиха на пресконференция директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Диян Минков и началникът на Районното управление в Разград главен инспектор Станимир Станев.

Рашков: Очакваме увеличение на заплатите в МВР с не по-малко от 20%

Минков поясни, че всички 45 служители, за които има пряко отношение реформата на местно ниво запазват работните си места. Те ще бъдат преназначени от съществуващата сега структура към новата. Промяната ще влезе в сила от 20 юни.

Директорът на Областната дирекция на МВР обясни, че преобразуването е по заповед на министъра на вътрешните работи, но съгласувано с Областната дирекция на МВР в Разград след извършен анализ на дейността. Старши комисар Диян Минков увери, че структурната промяна няма да се отрази на административното обслужване на гражданите.

По думите му, както и досега жителите на общината ще могат да подават жалби и сигнали, както и да получават необходимите документи и заявления в сградата на полицейския участък в Лозница.

Структурното звено в Лозница ще се управлява от началник. С оглед подобряване на обслужването на населението към състава на полицейския участък ще има шестима младши полицейски инспектори.

Тази структурна промяна не само, че няма да се отрази негативно, а напротив - очакваният ефект е положителен, посочиха директорът на Областната дирекция и началникът на Районното управление в Разград.

Те добавиха, че идеята на промяната е по-ефективно да се използват силите и средствата, и тази дежурна част, която досега се е изпълнявала в режим 24 часа от полицейски служители, да бъде насочена в патрулно-постовата дейност. 

Районното управление в Лозница е създадено през 1984 година като самостоятелна структура в състава на Областната дирекция на МВР в Разград. До средата на 90-те години е обслужвало и села, които по-късно преминават към Търговищка област, както и село Островче.
БТА