/ БТА
Община Разград започна подготовката за предстоящите коледно-новогодишни празници. Работници вече монтират празничната украса, научи БТА.

С дейностите по оформяне на коледна атмосфера по улиците и площадите в града са ангажирани Общинското предприятие „Паркстрой“ и варненската фирма G&D Electro Group, съобщиха от общинската администрация.

В централната част на Разград в района на Общинския културен център в посока паметника на Майстор Манол е инсталиран най-новият елемент от градската коледна украса. Проектът на варненската фирма „Персеиди в нощно небе“ включва 16 броя звезди с три вида размери и 150 светещи тръби „Голям падащ сняг“. Останалата част от украсата в района на Общинския културен център вече е позната на жителите и гостите на града от предходните две години. Проектът „Замръзналата Часовникова кула“, светещият фонтан с момченцата и флаш светлините по дърветата около него се превърнаха в любимо място за разходка и снимки на малки и големи миналата Коледа.

На по-късен етап ще бъде украсена и коледната елха пред Новия театър. Предвижда се коледните светлини в Разград да бъдат запалени на 6 декември.

Поетапно празнично ще се преобразят улиците в централната част на Разград и кварталите в града. Както и предходната година, коледни елхи ще има в ж.к. „Орел“ – до баскетболното игрище и в Южен парк, в ж.к. „Абритус“ („Водна централа“), градинката пред прокуратурата и в ж.к. „Бели Лом“ – в района на блоковете „Морави“. Нов елемент са лампичките на наскоро зацветеното кръгово кръстовище до пешеходната зона на бул. „България“. Обновен ще бъде и детският кът с шейната на Дядо Коледа, чиито елементи традиционно изработва „Паркстрой“. В различни райони на града ще има и билбордове с новогодишно поздравление от община Разград.
 
БТА