Нова република: Листата на Ролев злепоставя десницата
Нова република: Листата на Ролев злепоставя десницата / netinfo
Нова република: Листата на Ролев злепоставя десницата
92869
Нова република: Листата на Ролев злепоставя десницата
  • Нова република: Листата на Ролев злепоставя десницата
След обявяването на служителите на Държавна сигурност получихме отговори на въпросите, които си задаваха десните хора в Разград – това обявиха на пресконференция днес Никола Николов и вторият в листата на Нова република Жоро Чобанов. Според тях листата на Реформаторския блок разцепва, злепоставя и компрометира дясното. Конкретният повод за коментарите им е фактът, че седмият в листата на РБ Симеон Тодоров е включен в списъка с доносниците на Държавна сигурност.
Николов и Чобанов зададоха публично част от въпросите си, дадоха и част от отговорите. Един от най-важните – защо десните не са заедно пръв получи отговор: „защото ние не сме зависими и в листата на Нова република няма доносници“. Николов коментира, че освен от ДС в листата на РБ има и зависими от държавни служби, не само лично, а чрез съпруги. В прикачения звуков файл чуйте част от аргументите им да считат, че РБ е менте и да наричат листата на тази политическа сила в Разград „листата на Ролев“.
„Кой инсталира Ролев в дясната общност, кой иска да открадне достойнството и гласовете на десницата в Разград?  
Кой финансира кампания за очерняне на десните в Разград?
Кой високо говори за задкулисие, а шепти угоднически, когато прави сделки за сметка на дясната общност?
Кой обещава награда за рушенето на дясното срещу заместник-кметско място в община Разград и запазване на службичките в държавните структури?
Категорично и ясно се противопоставяме на това, за да няма подозрение къде е задкулисието, къде са политическите сделки и къде е честния избор на десните хора в Разград.
Още на първата сбирка на щаба ни установихме, че цялата дясна общност в Разград е в Нова република, всички партии, включително и тези, които бяха в Реформаторския блок: ДСБ, СДС, България на гражданите, цялата дясна общност и ние запитахме: какъв е Ролев, кого представлява той, вчера стана ясен отговорът. Той лично си направи листата, няма никакво съмнение, включително това лице, което дясната общност няма да припознае и не е познат за дясната общност. От утре ще говорим за тази листа като „листата на Ролев“, а не с друго име. В нея  няма политическо съдържание, от началото на кампанията нямаше, но особено след вчерашните факти, е очевидно как е съставена абсолютно безпринципно.“
От Нова република имат съмнения, че награда за разцеплението вдясно ще е нов заместник-кмет на Разград. Един от въпросите им е: “Кой „громи“ задкулисието, докато договаря под масата заместник-кметско място за себе си?“. „Не помня от кога Разград не имал по-лошо управление от настоящото“ – коментира още Николов.