Два театрални спектакъла, концерт и нова книга в културния календар тази седмица
Два театрални спектакъла, концерт и нова книга в културния календар тази седмица / netinfo

Наситен културен календар в Разград тази седмица, включва два театрални спектакъла, концерт и премиера на нова книга.

Утре, 22 ноември, на разградска сцена гостува Куклен театър – Силистра. От 12,00 ч. в залата на читалище „Развитие 1869“ започва представлението „Келчо и змея“, то е по мотиви от български и румънски приказки.

Два дни по-късно друг нетрадиционен спектакъл може да види разградската публика. „Българите идат! БГ Седянка шоу“ е озаглавено представлението под форма на кабаре. Авторският спектакъл на Димо Дешев е по текстове на Елин Пелин, Чудомир, Михалаки Георгиев, Петко Р.Славейков и Йордан Радичков, реализиран е от Драматично-куклен театър „Иван Радоев“-Плевен и Северняшки ансамбъл „Иван Вълев“-Плевен. Спектакълът е от 19,00 ч. в Общинския културен център.

В същия ден от 17,30 ч. е и премиерата на новата книга на Емилия Пройнова „В точката на жаждата“. Представянето е в Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“.

В събота пък е музикалното събитие от седмицата, с него Разградска филхармония „Проф. Димитър Ненов“ ще отбележи 260 години от рождението на Моцарт. Концертът е съвместен с участието на две хорови формации – „Добруджански звуци“-Добрич с диригент Елвира Пастърмаджиева и „Железни струни“-Разград с диригент Красен Иванов. Солисти на спектакъла са: Галина Великова – сопран, Даниела Рабчева – алт, Атанас Атанасов – тенор и Паско Тасев – бас. Концертът започва в 18,00 ч. на 26 ноември в зала „Филхармония“.