Заловеният  доктор е неврохирург
Заловеният доктор е неврохирург / netinfo
Лекар бе заловен с подкуп от 300 лева , уточниха от прокуратурата. Спецакцията по задържането на доктора е проведена миналата вечер по сигнал. В операцията, която е извършена под контрола на прокуратурата, са участвали полицейски служители от Второ РПУ.

По информация на Дарик радио,  заловеният лекар е неврохирург от УМБАЛ „Свети Георги”. Той е с инициали С.А. След направен личен обиск у него са иззети три банкноти с номинал от 100 лева, които той е взел, за да извърши действие по служба. Срещу него е образувано досъдебно производство за вземане на подкуп, което се наказва с лишаване от свобода до 6 години и глоба до 5000 лева.

Докторът е задържан за 72 часа. След изтичане на тази мярка Окръжна прокуратура Пловдив ще прецени необходимо ли е внасяне на искане до съда за вземане на постоянна мярка „Задържане под стража”.

Това е третият случай на задържан с пари медик в Пловдив от началото на годината. Преди две седмици обаче съдът свали наказателната отговорност на единия от задържаните, като му наложи административно наказание глоба.