Задържаха трима шофьори за агресия на пътя в Пловдивско, съобщиха от полицията. Те са хванати на 10 април. След конфликт между двама мъже, които пътували съответно с автомобил и товарен по автомагистрала „Тракия“ в посока София. 

В продължение на няколко километра те са си разменяли неприлични жестове и обиди, а в даден момент единият е замерил колата на другия с пластмасова бутилка. При ответна реакция неговият опонент обаче е хвърлил стъклено шише, с което счупил задно стъкло на превозното му средство.

Агресия на пътя: Пътник и моторист се сбиха в Разград

Виждайки полицейски патрул на една от бензиностанциите, шофьорите са решили да се оплачат, представяйки се едновременно като потърпевши. В крайна сметка проверката показала, че и двамата са имали неприемливо поведение на автомагистралата, където се развива и по-висока скорост, и с това са създали риск за собствения си и за живота на останалите участници в движението.

При друг случай - жена е подала сигнал, че докато управлявала лекия си автомобил на ул. „Кукленско шосе“, непознат шофьор я принудил с рязка маневра да отбие встрани на пътя.

Със закани за физическа саморазправа той се нахвърлил с удари върху колата ѝ и счупил двете странични огледала, след което потеглил в неизвестна посока. След запознаване с кадри от случилото се, разпространени и в социалната мрежа и медиите, служителите предприели незабавни оперативни и издирвателни действия.

Още същата вечер е арестуван извършителят - пловдивчанин на 45 години. Той е с криминална регистрация за умишлено увреждане на чуждо имущество.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня