„Южен полъх“ излиза на протест пред общинския съвет
„Южен полъх“ излиза на протест пред общинския съвет / Дарик радио

Жители на комплекс  „Южен полъх“ ще протестират утре сутрин пред сградата на общинския съвет в Пловдив.

Това стана ясно след днешното им протестно шествие, на което се събраха около 100 човека. Те протестират срещу незаконна бариера, която прегражда паркинга на комплекса им, въпреки влязло в сила съдебно решение за премахването им.

Скандалната бариера бе поставена преди 5 години и всеки желаещ да влезе на паркинга бе принуден да плаща. На техните протести досега инвеститорът и собственик на комплекса на бул. "Александър Стамболийски" 109 отговарял с думите: "По закон съм длъжен да осигуря паркоместа на всички живеещи, но никъде в закона не е казано, че трябва да е безплатно. Безплатно е само сиренцето в капана на мишката".

От тогава се водят дела и въпреки влязлото в сила от близо година решение на магистратите, което е в полза на жителите на комплекса, ситуацията остава непроменена.

Тази вечер в 18.00 часа собствениците на жилища минаха на протестно шествие от бул. „Александър Стамболийски“ през ул. „Стефан Стамболов“ до  бул. „Никола Вапцаров“. Те бяха ескортирани от полиция и до затваряне на улици не се стигна.

Преди дни те внесоха подписка до кмета  Иван Тотев, партиите в Общинския съвет и жалба до Първо Районно полицейско управление.