Временно отварят бул. „Марица – юг”, до Коледа пускат и Адата
Временно отварят бул. „Марица – юг”, до Коледа пускат и Адата / netinfo

Бул. „Марица – юг”, който повече от година е затворен при моста Герджика, ще бъде отворен временно от 15 декември до края на януари. За това се договориха днес на среща изпълняващият длъжността кмет на Пловдив Петко Атанасов и управителят на „Мостстрой” Атанаска Чакърова. До Коледа пък ще бъде пуснато в действие и източното платно на моста при Адата.

Целта е да се облекчи трафика в широкия център. Бул. „Марица – юг” може временно да поеме част от автомобилите, които сега минават по „6-ти септември”, тъй като в момента изливането на бетон за изграждането на дублиращ мост на Герджика е съсредоточено само на северния бряг на реката.

Реконструкцията на моста при Адата се забави заради необходимостта да се извърши рехабилитацията на силно корозиралите стоманобетонни греди, върху които ляга пътното платно, обясни Петко Атанасов. Това отлага пуска на източното платно за Коледа. Тогава на кръстовището на Адата с Рогошко шосе ще заработи и нова светофарна уредба, която ще облекчи движението по тежката отсечка към индустриалната зона и гробищата.