Виртуална платформа, велосъстезание и рисунки на асфалт в Седмицата на мобилността
Виртуална платформа, велосъстезание и рисунки на асфалт в Седмицата на мобилността / район Северен

Виртуална платформа за обучение по Безопасност на движението по пътищата "На улицата" ще бъде представена от 10 часа в залата на пловдивския район „Западен“. Виртуалната платформа създава имитация на реална среда, в която децата лесно усвояват правилата за движение.

Виртуална платформа велосъстезание и рисунки на асфалт в Седмицата на мобилността
netinfo
Ученикът застава пред монитор, като движенията му се отчитат чрез камера, поставена фронтално. Така той попада в различни ситуации, а според реакцията му се поставят точки. Виртуалната платформа е предназначена за деца от детските градини и ученици от първи до четвърти клас.

С инициативата се цели предотвратяване на инциденти с деца на пътя. Презентацията ще се осъществи от представители на фирма „Дидаско“ и е част от инициативите, включени в Европейската седмица на мобилността, която се провежда от 16-ти до 22-ри септември 2016-та година.

Пловдивският район „Северен” също се включва активно и тази година в отбелязването на кампанията „Европейска седмица на мобилността. Районната администрация организира следните мероприятия:

- На 19.09.2016 г. (понеделник) от 10.00 часа на паркинга на ул.”Колю Фичето” №2-4 ще се проведе конкурс за най-добра рисунка на асфалт на тема „В града без кола”.

Виртуална платформа велосъстезание и рисунки на асфалт в Седмицата на мобилността
netinfo
- На 21.09.2016 г. (сряда) от 10.00 часа ще се проведе състезание по колоездене, в което участие могат да вземат всички желаещи, без ограничение на възрастта. Сборен пункт за записване и получаване на състезателен номер в 9,30 часа на ул.Колю Фичето” №2-4. Организаторите са подготвили много лакомства и предметни награди, от които три велосипеда и смартфон, който ще бъде изтеглен в томбола измежду всички участници.

Кметът на район „Северен” инж. Ральо Ралев приканва гражданите да вземат участие в мероприятията, очакват ги много забавления и приятни емоции.