В „Източен“ учат децата на безопасно движение
В „Източен“ учат децата на безопасно движение / netinfo

Урок по безопасност на движение се проведе в ЦДГ „Ружа” в район „Източен“. Чрез танц, музика и демонстрации малчуганите демонстрираха своите познания по безопасност на движението.

„Това са деца, за които майчиният език е различен от българския, в тяхната семейна среда рядко се говори на него и е доста трудно овладяването на езиковите норми. Затова ние избрахме тази занимателна форма, с която да покажем чрез техните артистични умения познанията им по безопасното поведение на пътя, което е много важно за всяко дете“, сподели директорът Тодорка Бакърджиева.

На урока присъстваха кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков, както и представители на Отдел „Образование” към Община Пловдив и директори на детски градини.

„Това, което виждам тук, е много работа с децата, много детски усмивки и страхотни педагози, с които се гордея.  Продължавайте смело напред, тук съм с огромна подкрепа и  знаете, че винаги можете да разчитате на мен и екипа ми за всичко“, заяви районният Чунчуков и връчи на децата  конструктори, с помощта на които да упражняват уменията си по безопасно движение.

 

Много аплодисменти получи пътният полицай за коректно отношение  и помощ на пресичащите  майки с колички, заради което кметът лично го поздрави. Сред гостите на спектакъла бяха и възрастни хора с увредено зрение, които са активни потребители от социалния проект „Независим живот- Райоин „Източен” заедно с техните социални и лични асистенти. „Това е част от социалното включване, което реализираме по проекта“, сподели ръководителят му заместник-кметът Емил Начев.