младежите от Българския червен кръст с кампания за безопасна любов
младежите от Българския червен кръст с кампания за безопасна любов / БЧК
Български младежки Червен кръст /БМЧК/ отбелязва по традиция 14-ти февруари чрез разнообразни мероприятия, целящи привличане на младежите и тяхната заинтересованост по темата превенция на ХИВ/СПИН и сексуално предавани инфекции.

По този повод доброволците на БЧК ще раздават информационни материали, ще проведат игра с влюбените двойки, ще предизвикват хората да открият здравия презерватив сред други, както и ще имат възможност да се снимат с човек, облечен като презерватив и с рамка под формата на сърце.

Преди стартирането на инициативата от 10:30 ч., обучени доброволци на Български младежки Червен кръст, ще проведат лекция за СПИН пред студенти от Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите.

Младежите са приготвили ръчно изработени подаръци за всички участници, посетили импровизираните им пунктове. Доброволците ще са от 14:30 до 16:30 ч. на главната улица в Пловдив пред Туристическия информационен център /до пощата/. Мотото на кампанията тази година е „Безопасна любов прави! Бъди с отворени очи!”.