Убиецът от Малък Чардак пак се изправя в съда
Убиецът от Малък Чардак пак се изправя в съда / dariknews.bg/ архив

Шофьорът Петър Петров застава днес пред съда по обвинение в убийство на колегата си Георги Калайджиян. Това е третото заседание по делото. На първото синът на жертвата предяви иск за 50 хиляди лева обезщетение.

Престъплението е извършено на 18 юли миналата година в Малък чардак. Според събраните доказателства извършителят и жертвата Георги Калайджиян не се познавали до деня на кървавия инцидент. На 18 юли миналата година двамата били на гости на общ приятел. След няколко чашки ракия Петров започнал без причина да псува Калайджиян и да му намеква, че знае как бившата му приятелка е била изнасилена от мъж от ромски произход.

Боят започнал с юмруци и се пренесъл на улицата. Усилията на съседи да ги разтърват били неуспешни. Петър бутнал на земята Георги и го ударил няколко пъти по главата с дървен кол. Пострадалият издъхнал 5 дни по-късно.

Делото ще се гледа от 09.00 часа във втора зала на съда. Това е третото заседание по него. На първото синът на жертвата Валери Калайджиян предяви иск за 50 хиляди лева обезщетение.