Събарят незаконните къщи в гетото през юли
Събарят незаконните къщи в гетото през юли / netinfo
До два месеца ще започне събарянето на нерегламентираните постройки в квартал Столипиново, съобщи зам.- областният управител Найден Найденов. Разчистването на незаконните цигански жилища се налага заради изработването на подробен устройствен план на квартала, в рамките на мащабната Програма за благоустрояване на гетото.

Същинската работа по този проект ще започне в края на лятото. Предвижда се да бъдат монтирани нови ел. табла, оборудвани със сигнално- охранителна система, смяна на остарялата електрическа мрежа с нова, изграждане на 4- 5 нови трансформатора и обособяването на абонатите по имоти, както и цялостна реконструкция на канализацията в циганския квартал.

Жителите на Столипиново трябва да преминат специално обучение за това как най- правилно трябва да се използва канализацията в квартала, коментира зам.- областният управител Найден Найденов. Без да влага ирония, той обясни, че ако новата ВиК мрежа не се стопанисва както трябва, съвсем скоро отново ще бъде неизползваема като настоящата.