Спецотряд ще досъбаря ръчно рухналата къща в Стария град
Спецотряд ще досъбаря ръчно рухналата къща в Стария град / Снимка: Виктор Кадири, Dariknews.bg

Рухналата сграда в Стария град все още не е напълно  обезопасена, призна пред Дарик шефът на ОП "Жилфонд" инж.  Румен Лемберов. Той обясни, че  засега няма сериозна опасност от падащи елементи, но за да е напълно сигурно трябва да се съборят още някои части от къщата. Това най-вероятно ще стане през следващите дни. За целта ще бъде сформиран екип от специалисти, които ръчно да разчистят горната част, до ниво първи етаж, анонсира инж. Лемберов.

Още вчера фадрома на „Чистота" беше на мястото и се опита да досрути къщата, но се оказа, че стрелата й не е достатъчно дълга, обясни шефът на „Жилфонд". Освен това има голяма опасност да бъде засегната и съседната къща, тъй като е с обща покривна конструкция с полуразрушената, каза още той. За всеки случай улицата към Небет тепе все още е преградена с лента, предупреди инж. Лемеров.

Ще настоявам за спешна среща със зам.-кмета по общинската собственост Петко Атанасов, за да се вземе решение как да процедираме, категоричен бе шефът на „Жилфонд".

Къщата, която е и паметник на културата, рухна в късния петъчен следобед. При инцидента нямаше пострадали. Тя е съсобственост между общината и още трима собственици.