Сменят маршрутите на автобусите с номера 21,25 и 36
Сменят маршрутите на автобусите с номера 21,25 и 36 / снимка : dariknews.bg/ архив

 

Предложението за промяна на маршрутите на автобуси с номера 21,25 и 36 беше гласувано и прието на днешната си сесия общинските съветници на Пловдив.

Точката беше приета с 39 гласа "за", което означава, че  линия 21 ще се движи по стария си маршрут през булевардите "Шести септември", "Източен", "Княгиня Мария Луиза", "Цариградско шосе", Ягодовсо шосе", ул."Княз Борис I" и ул"Съединение" до ЖК"Тракия"- А12.

Автобус 25 вече няма няма да ходи до ЖП гара „Тракия", а ще се движи от ул."Шипка", надясно по ул."Съединение" до ЖК"Тракия"-А12 за подобряване обслужването на жителите на кв."Тракия".

Предвидените промени ще направят така, че рейс 36 да свързва квартал „Изгрев” с район „Южен”, като минава по булевардите"Княгиня Мария Луиза", "Източен", "Христо Ботев", Бетонен мост, бул."Македония", ул"Скопие" , ул."Индустриална", бул."Никола Вапцаров" и ул."Стефан Стамболов".

Промененият маршрут на автобусна линия № 36 ще осигурява връзка с Автогара"Юг" и Централна гара на спирка №14 срещу „Сточна гара" , която кореспондира с автобусни линии № 7,18,20,26 и 29.