Най-вероятно те са част от канал за трафик на наркотици по направление към Турция
Иззеха над 130 кг марихуана край Пловдив след съвместна акция на ГДБОП, ДАНС и ОД на МВР.

Операцията е проведена на 14 февруари вечерта. Това стана ясно от брифинг на прокуратурата. Задържани са двама души, на които предстои да бъдат повдигнати обвинения.

Единият от тях е 47-годишен гражданин на Северна Македония, който е бил осъждан преди това за контрабанда. Другият е 43-годишен български гражданин.

След проверки: Иззеха голямо количество канабис в Разград (СНИМКИ)

Установява се и съпричастта на други лица. Наказанията, които са предвидени за обвиненията, които предстои да бъдат повдигнати, са от 5 до 15 години лишаване от свобода, както и глоби в размер 20 до 100 хиляди лева.

БТА

Получен е сигнал за предстоящо транспортиране на наркотиците, които ще бъдат прекарани от Западна Европа в посока Турция. След установяване на превозното средство, е проведена координация с директора на ОД на МВР-Пловдив и с колеги от Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" в София, са предприети действия.

МВР

Автомобилът се е движил по АМ „Тракия“ - в посока от София до Бургас. Той е спрян на 125 км на автомагистралата от служители на ОД на МВР. Открити са 24 кашона с политиетиенови пакети с тревиста маса.

Всеки един от пакетите е с тегло над килограм. Шофьорът на колата - гражданин на Северна Македония, е заявил, че превозва обувки, като по-късно е казал, че въобще не знае какво пренася.

Митничари откриха марихуана и кокаин, скрити в тайник на микробус (ВИДЕО)

След установяването на нартичните вещества са предприети действия и в София. Претърсен е товарен автомобил, за който има данни, че е пренатоварена стоката, като не са намерени наркотици. Иззети са други вечествени доказателства. Задържано е едно лице, като е извършено претърсване и на неговия адрес от ГДБОП.

МВР

Най-вероятно лицата са част от канал за трафик на наркотици по направление към Турция. Действията по разследването продължават - разпитват се свидетели.

МВР

Македонецът е познат на органите на реда. Той е бил задържан през 2017 година на граничен пункт „Златарево“ и е осъден на 4 години, като през 2019 година е предсрочно освободен.

За българина няма данни да има други криминални прояви. Той е роден във Враца, но е с постоянен адрес в София.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня