Шок и ужас в Синдикалния дом
Шок и ужас в Синдикалния дом / netinfo
Художествените ръководители на всички танцови и театрални състави в Синдикалния дом са в паника след получената вчера заповед на кмета Славчо Атанасов, която ги задължава да опразнят репетиционните зали до края на седмицата, а театралните костюми и целият багаж на трупите да се изнесат в сградата на бившия Младежки дом. До понеделник 31 март, всички ползвани до сега помещения от общинските състави трябва да бъдат освободени заради започващия ремонт на Синдикалния дом / чуйте прикачените звукови файлове /.

Децата от балетен състав „Буратино”, театралната школа „Чарли”, куклено студио „Импресия” и Марсел Марсо, както и танцьорите от „Дилянка” остават без зали и помещения за репетиции, въпреки предстоящите спектакли и турнета.

 "Няма нищо драматично! Дейността на съставите може да се възстанови най-рано през септември", заяви пред Дарик радио Йохан Девлетян, Директор на Дирекция "Култура" в Община Пловдив. Той не отговори на въпроса какво ще стане с тези състави и къде ще бъдат настанени те, ако заради неизпълнени задължения бъде прекратен и договора с фирмата, извършваща ремонт на сградата на Младежкия дом.

Под въпрос стои преместването на всичките 17-ет творчески колектива и школи, в които работят около 1000 деца, призна преди дни пред Дарик радио Валерия Цекова от Центъра за изкуства и обучение.

Според договора с гръцката фирма „Актор”, която ще преустройва Синдикалния дом, ако той не бъде опразнен до 31 март, фирмата има право на 1,5 млн. лева неустойки, съгласно дговора, подписан от бившия кмет на Пловдив Д-р Иван Чомаков.