„Римският стадион” помогнал за дарението на Манджуков
„Римският стадион” помогнал за дарението на Манджуков / снимка: dariknews.bg/архив

 

Преди няколко дни заведох бизнесмена Петър Манджуков да види обновения „Римски стадион”. Като видя какво сме свършили там, остана много впечатлен и реши да направи дарение на общината. Това заяви за Дарик радио кметът Иван Тотев.

На днешната сесия на местния парламент, общинските съветници приеха дарение на вещи и услуги, представляващи система за видеонаблюдение и нейното монтиране на територията на Стария град от бизнесмена.

Освен системата за видеонаблюдение, Манджуков ще осигури средства и материали за обезопасяване на 70 от пешеходните пътеки на територията на град Пловдив с допълнителна светлинна сигнализация. Става въпрос за свтордиодни устройства тип „бягащ пешеходец”, снабдени със соларни панели.

Основните места, за поставяне на въпросните устройства, ще бъдат избрани от Община Пловдив, като волята на дарителя е да бъдат обезопасени пешеходните пътеки около учебните заведения и детски градини на територията на град Пловдив, както и част от пешеходните пътеки на големите булеварди.